JSM-Klubblagkval SGDF 2020

JSM-Klubblagkval SGDF 2020

Årets JSM-Klubblagkval lockade några fler lag än föregående år. Nu har vi kommit tillbaka till vår ordinarie tid på året för kvalspelet vilket passar Stockholmsdistriktets klubba bättre än att spela i slutet på juli.

Förberedelser

Förberedelser inför tävlingen pågår inom flera områden samtidigt. För att underlätta logistiken för klubbarna och möjliggöra inspel vid fler tillfällen än dagen innan tävling så har vi sedan några år plockat bort lagkaptensmötet som annars hålls kvällen före tävling. Istället skickas information löpande ut till lagkaptenerna varefter informationen blir klar.

Samtidigt pågår förberedelser med arrangörsklubben och funktionärsstaben. Banbesiktning görs för att hitta utmaningar som behöver lösas inför tävlingen. Vi hjälper klubben att få en tydligare bana ur ett regelperspektiv för att få så få incidenter som möjligt under tävlingsdagarna. Lokala regler tittas igenom och kompletteras ibland med regler för tävlingen, eller som nu, med Covid-19 regler.

Flaggplaceringar och tee:s diskuteras igenom för att få en så bra bana som möjligt som uppfyller villkoren för tävlingen, men också utifrån att flickor och pojkar tävlar mot varandra i lagen. Banuppsättningen måste fungera från de tee:s som vi spelar ifrån.

I år blev det delvis en repetition av föregående års tävling då Djursholms golfklubb åter stod som värd för tävlingen. Hela klubben har engagerat sig för att få till en bra bana och en bra tävling. I år bjöd Djursholm på en riktigt fin bana. Några flaggplaceringar var svåra för vissa spelare, medan andra var lättare. Så som det skall vara. De spelare som funderat över spelstrategi för varje hål hade en fördel under tävlingsdagarna.

Tävlingsdagarna

För att undvika folksamlingar så valde vi att starta från en Tee. Vi valde att ha luckor i startschemat för att lagen inte i onödan skulle träffas, använda ranchen eller puttinggreenen samtidigt. Tävlingsledningen var på plats tidigt. Banarbetarna var dock på plats ännu tidigare. Första dagen bjöd på strålande sol, men även lite vind som kunde ställa till det lite. Första dagen spelades det slagtävling i lag och lagets sammanlagda score bildade lagscoren. Det lag med lägst antal slag blev rankad #1 inför Matchtävlingen dag 2.

I matchtävlingen dag 2 spelade laget som rankades #1 mot det lag som rankats #12, Lag #2 mot Lag #11 osv.

Dag 2 bjöd på ännu bättre väder och mindre vind. Matcherna mellan lagen blev väldigt jämna. De flesta avgjordes först i och med sista putten på hål 18, En av matcherna kunde inte avgöras ens där utan gick till särspel. För de andra spelarna i lagen samt för de gäster som besökte klubbhuset/restaurangen så blev det spännande.

Vi hade ett publikförbud på banan och det hölls väldigt bra. En eloge till de som valde att inte komma dit och titta ändå. Vi försökte att hålla alla icke-besökare uppdaterade genom att snabbt kommunicera ut 10-håls matchställning samt att direkt efter seger skicka ut notiser via facebook/instagram samtidigt som resultatet blev offentligt via min golf.

 

Resultatet

Efter slagtävlingen dag 1 så hade vi följande ställning:

När matchspelet var färdigspelat så har 6 lag skickats vidare till omgång #2 av tävlingen.

Resultatet från matchspelet finns här:

Tack för den här omgången alla spelare, ledare, funktionärer, domare och arrangörsklubb med personal som gör den här tävlingen möjlig.

 

Skrivet av:

Lasse Jäderfeldt Tournament Director SGDF Tävlingsansvarig JSM-Klubblag

Kommentarer