Junior

Välkommen till Stockholms Golfförbunds sida för juniorer! 

Här samlar vi all information som du kan tänkas behöva som blivande/aktiv golfjunior eller förälder. Klicka dig vidare på länkarna nedan eller läs längre ner på sidan för att hitta den information som passar just dig.

 

Vad är ditt nästa steg inom golf?

Jag vill börja spela golf

Jag tränar redan aktivt på min hemmaklubb, men nu är jag redo för nästa steg i min golfutveckling

Jag vill börja tävla

 

Juniortävlingar

Inom tävlingsverksamheten erbjuds en tävlingstrappa som startar med tävlingar över 9 hål med hcp och slutar med Teen Tour first. Därefter tar SGFs juniortävlingar vid. Tävlingsverksamheten erbjuder såväl individuella tävlingar som lagtävlingar för olika spelarnivåer. Vi vill erbjuda bra genomförda tävlingar med hög kvalité som genomförs på ett sportsligt och rättvist sätt för samtliga deltagare.

Klicka här för att läsa mer

 

Spelarutveckling

Förutom en gedigen tävlingsverksamhet för juniorer arbetar Stockholms Golfförbunds Idrottssektion med att öka intresset för tävlingsgolf i de yngre åldrarna och skapa förutsättningar för att dessa spelare skall fortsätta med tävlingsgolf även högre upp i åldrarna. Vi skapar även förutsättningar för våra juniorer att finna glädje för golf som idrott. Spelarutveckling är för spelare som funnit stor glädje i golfen och brinner för att utveckla sitt golfspel. Här träffas likasinnade pojkar och flickor från distriktets olika golfklubbar. Det är ett utmärkt forum för spelare, som t.ex saknar jämnåriga på den egna hemmaklubben att få träningskamrater och komma ut på golfbanan och spela tillsammans. Deltagare bygger nätverk utanför den egna klubbens verksamhet och både pojkar och flickor som lär känna varandra på träffarna är bekanta med varandra då de kommer till tävlingarna.

Verksamheten består av Golftjej STHLM, Golfgrabb STHLM, Golfteam STHLM - SGF Supercamp och Golfteam STHLM plus.

 

Nya nyhetsbrevet "Juniornytt"

Genom nyhetsbrevet "Juniornytt" vill vi peppa Stockholmsdistriktets alla golfjuniorer till fortsatt golfglädje och stordåd samt berätta om vår verksamhet, tävlingar och aktiviteter. Läs & håll i svingen!

Prenumerera på vårt nya nyhetsbrev "juniornytt" skriv in din email nedan eller klicka här