SGDF Future League

SGDF Future League (FL) är en matchspelserie för klubblag som startades 2011 för att ge flera juniorer chansen att spela matchspel i lagform på liknande sätt som JSM Klubblag. Avsikten är att komplettera JSM Klubblag för klubbar som inte kan ställa fulla JSM lag samt att ge flera spelare möjlighet att spela lagmatcher i klubbar med JSM lag. FL genomförs som poolspel och slutspel (Future League Playoff) och följer SGFs tävlingsbestämmelser för JSM Klubblag och Teen Tour. Tävlingen är öppen för alla lag som uppfyller kriterierna nedan.

Lag: Ett lag består av minst 4 högst 6 spelare födda 1999 eller senare. I laget måste en spelare vara av motsatt kön. Spelarna får byta mellan spelomgångar. Spelarna måste ha officiell handicap. Spelformatet är företrädesvis en mixed foursome samt två valfria singlar. Lagkaptenerna kan komma överens om att flickorna spelar singelmatcher. I så fall blir spelformatet en valfri foursome match, en flick singel match, och en valfri singel match. Kan lagkaptenerna inte komma överens gäller: en mixed foursome och två valfria singlar. 
Matcherna spelas utan hcp. Man bör undvika använda samma spelare som i JSM Klubblag. Det är ok att nyttja en eller flera spelare i olika lag så länge de representerar samma klubb.

Anmälan: klicka här!


För mer information, se nedan dokument.

Anmälda lag är:

Stockholms Golfklubb
Täby Golfklubb
Viksjö Golfklubb
Lidingö Golfklubb
Djursholöms Golfklubb
Djursholöms Golfklubb -2
Haninge Golfklubb
Saltsjöbadens Golfklubb

 

Anälda lag per den 30/3-2020
 

SPELDAGAR
Poolspelet avgörs den 22-23 juni på utsedd klubb vilken meddelas i samband med lottningen.
Playoff I & II spelas den 15-16 augusti på Klubb som meddelas senare. Denna tävling har ingen klubb tagit på sig ännu.

Ansvarig SGDF: 
Lasse Jäderfeldt
072-525 8443
lars.jaderfeldt@sgdf.se

Statuter

I nedan fil hittar du fullständiga tävlingsbestämmelser för Future League.