Resultat & Sammanfattning JSM Klubblagkval SGDF 2018

Efter flera veckors förberedelser med information till lagkaptener och möten så spelades kvaltomgången till JSM-Klubblag den 22 julii på en väldigt fin bana på Djursholms GK.

10-15 minuters stilla sommarregn bjöds vi på denna dag. Övriga dagen bestod av ett lagom varmt väder med växlande molnighet och obefintlig vind. Banan på Djursholms GK presenterades från sin bästa sida. Endast 9 lag kom till start i år och vi fick skicka 5 lag vidare till nästa kvalsteg.

Klockan 8 på morgonen startade vi med slagspel lag där varje klubb ställde upp med 2 st foursomelag och 3 st singelspelare. Summan av deras rondresultat räknades samman till ett lagresultat. Utifrån lagresultatet rankades klubbarna från 1 till 9. Rankinge avgjorde vilka lag som skulle möta varandra under eftermiddagens matchspel.

Resultat efter Rond 1 JSM-Klubblag SGDF.Djursholms GK
1 Stockholms GK 353  
2 Saltsjöbadens Golfklubb 357  
3 Lidingö GK 366  
4 Djursholms GK 368  
5 Bro-Bålsta 369  
6 Österåkers GK 372  
7 Bro-Bålsta Golfklubb 395  
8 Täby GK 373  FS
9 Haninge GK 373  
10 Wermdö GK 394  

Efter första rundan stod  Stockholms GK som ledare. Eftersom vi hade ett sent avhopp så fanns det inget lag 10 som Stockholm kunde möta i eftermiddagens spel. De blev därigenom direktkvalificerade till nästa omgång av JSM-Klubblag på deras egen hemmabana. De övriga 8 lagen möttes i Matchspel om de fyra återstående platserna.

Matchspel Rond #2   Segrare
1 Saltsjöbaden - Wermdö Saltsjöbaden
2 Lidingö - Haninge Lidingö
3 Djursholm - Täby Djursholm
4 Bro-Bålsta - Österåker Österåker
5    

 

 

Stort grattis till de lag som gick vidare och lycka till i kommande omgångar.

 

Lasse Jäderfeldt
Ansvarig JSM-Klubblag SGDF