SGDF Future League

SGDF Future League (FL) är en matchspelserie för klubblag som startades 2011 för att ge flera juniorer chansen att spela matchspel i lagform på liknande sätt som JSM Klubblag. Avsikten är att komplettera JSM Klubblag för klubbar som inte kan ställa fulla JSM lag samt att ge flera spelare möjlighet att spela lagmatcher i klubbar med JSM lag. FL genomförs som poolspel och slutspel (Future League Playoff) och följer SGFs tävlingsbestämmelser för JSM Klubblag och Teen Tour. Tävlingen är öppen för alla lag som uppfyller kriterierna nedan.

Lag: Ett lag består av minst 4 högst 6 spelare födda 1998 eller senare. I laget måste en spelare vara av motsatt kön. Spelarna får byta mellan spelomgångar. Spelarna måste ha officiell handicap. Spelformatet är företrädesvis en mixed foursome samt två valfria singlar. Lagkaptenerna kan komma överens om att flickorna spelar singelmatcher. I så fall blir spelformatet en valfri foursome match, en flick singel match, och en valfri singel match. Kan lagkaptenerna inte komma överens gäller: en mixed foursome och två valfria singlar. 
Matcherna spelas utan hcp. Man bör undvika använda samma spelare som i JSM Klubblag. Det är ok att nyttja en eller flera spelare i olika lag så länge de representerar samma klubb.

Anmälan: Stängd


För mer information, se nedan dokument.

Anmälda lag 2019 är:

Saltsjöbadens Golfklubb Sebastian Hansson
Kugl Drottningholmd GK Ingemar Berg
Täby GK Lars Holmström
Nynäshamns GK David Enarsson
Djursholms Golfklubb Andreas Högberg Piik
Stockholms GK 2 Lars Hedén
Stockholms Golfklubb ALexander-Throne Holst
Lidingö GK Magnus Ekman

 

 

SPELDAGAR
Poolspelet avgörs den 22-23 juli på utsedd klubb vilken meddelas i samband med lottningen.
Playoff I & II spelas den 10-11 augusti på Täby Golfklubb.

Ansvarig SGDF: 
Lasse Jäderfeldt
072-525 8443
lars.jaderfeldt@sgdf.se

Statuter

I nedan fil hittar du fullständiga tävlingsbestämmelser för Future League.