Golfteam STHLM Plus

Golfteam STHLM PLUS är en kompletterande verksamhet för Stockholmsdistriktets mest utvecklade golfjuniorer med inriktning att nå toppen. Ambitionen är att erbjuda Sveriges bästa utvecklingsmiljö där coachning, utbildning och träning inom de mest väsentliga områdena i ämnet golf ingår. Golfteam STHLM PLUS är en av vägarna till landslagen och är spetsen i distriktets verksamhet.  
 
Ansvarig tränare för Golfteam STHLM plus är Martin Pettersson. Min träning, SwGT-appen, loopen och GolfPyramiden ligger till grund för verksamheten. Nivån i utvecklingstrappan är: Lära att träna, träning för träning och lära att tävla (se bild längst ner). Under året arrangeras viktiga föräldraträffar i samband med ordinarie träffar, det är viktigt som förälder att vara involverad träningen då spelarna behöver stöd under sin utveckling.
 
Under året kommer spelaren att ha möte med ansvarig coach för avstämning, frågor och hantering av svårigheter som kan uppstå under en golfsäsong, vid dessa tillfällen bjuds även spelarens hemmatränare in. SwGT representeras under året med coacher på plats från flick, pojk och herrlag.
 
Genomgående teman för denna åldersgrupp är: Utbildningsfokus och prestation, bygg för framtid, prestera i nutid och göra smarta val. Därav är Golfteam STHLM plus också en förberedande verksamhet för gymnasium, college och landslagsverksamhet.
 

Golfteam STHLM Plus - Program

Datum Aktivitet Plats
3 december Uppstart  Digitalt möte
8 december 3D + SAM + Fys Nulägesanalys  Uppsala