Grabbträffar 2018

Golfgrabb STHLM är Stockholms Golfförbunds breddsatsning med kvalité som vänder sig till pojkar 11-15 år, oavsett spelnivå. Genom Golfgrabb STHLM vill Golfförbundet i Stockholm stödja och ge fler en chans att förkovra sig inom golfen och med inspiration och stimulans få fler att; träna, tävla och få kompisar över klubbgränserna Utveckling – Glädje – Gemenskap

Här hittar du information och anmälningslänkar till samtliga träffar för Golfgrabb STHLM 2018

Det är fristående träffar där man anmäler sig till de träffar man vill vara med på, ingen uttagning efter spelnivå/hcp utan ”Först till Kvarn” gäller.

Event Kommande aktiviteter Plats Datum Antal Anmälan
9 Fys III och Teknik/puttning Bosön  17 nov 48  
           
  Genomförda aktiviteter Plats Datum Antal  
 1   Fystester I och Teknik/närspel  Bosön 17 mars  48   
 2  Training Camp I  Mälarö GK Skytteholm  2 juni 48  
 3  Training Camp II och Fystester II  Söderby GK 15 juni 48   
 4  Training Camp III  Jarlabanke GK 28 juni 48  
 5 SGDF Mästerkapet   Ullna GC  7 aug 24  
6 Training Camp IV Ekholmsnäs GK 25 aug 48  
7 Training Camp V Söderby Golf 23 sept 48  
8 Höstscramble Jarlabanke GK 13 okt 48  

___________________________________________________________________________________

17 nov Fys III och Teknik/puttning - Bosön

 

När höstmörkret faller och banarbetarna börjar stänga våra fina banor för året är det dags att börja planera inför säsongen 2019. Golfgrabb STHLM vill uppmuntra till vinterträning och vi träffas på anrika Bosön för årets sista träff och samtidigt kick-off inför 2019. Fokus under vinterträffarna är FYS samt någon form av teknikträning, denna gång puttning.

Bosön är idrottens kraftcentrum. Här satsar elitidrotten med utbildningar, tester och träning. Hit kommer idrottsföreningar för att träna och inspireras - en unik mötesplats för utveckling och växande i idrottens miljö Inspireras av den aktiva miljön.

Fys-/rörlighetsträning är bra för allmänt välmående, orka med skolan och avgörande för att kunna slå bollen längre och rakare – och hålla sigskadefri! Alla kan vara med oavsett bakgrund eller spelnivå/erfarenhet och det kan vara bra att komma igång med fysen med stöd och bra tips från erfarna tränare.

Inomhusträning under vintern i golfhallar är ett bra tillfälle att träna på golfens vanligaste slag, puttning. Att träna puttning går att variera i det oändliga. Du kommer att få med dig några bra övningar du kan genomföra på egen hand eller tillsammans med kompisar.

Instruktörer

Instruktörer/Inspiratörer

  • KG Nissén (fystränare och sjukgymnast) ansvarar för FYS. Golfrelaterade fys- & rörlighetövningar. Fyscreeening, golfstyrka, medicinboll, spänst- och rörlighetstester och individuell översyn av separation över-/underkropp. Du kan läsa mer om KG på SWGT Performance Team 
  • Martin Pettersson (PGA Pro) ansvarar för TEKNIK/Puttning. Du får tips och övningar som berör grunderna till bra puttning; bollstart och längdkontroll. Martin fungerar som tränare vid Riksidrottsgymnasiet i Uppsala och har bl.a. puttning som specialitet.
  • Amanda Linnér Hills GK och Ludvig Eriksson Stockholms GK (från flick- resp. pojklandslaget representerade båda Sverige under ungdoms-OS 2018 i Buenos Aires) -  är med och inspirerar under delar av dagen!
  • Föräldraledare från Golfgrabb STHLM.

Anmälan

För vem: ALLA grabbar 11-15 år (viss tävlingsvana, golf-id)
Var: Friidrottshallen, Bosön
När: Lördag den 17 nov
Tid: kl. 09:00-ca 15:00, samling 08:30
Lunch: Sportlunch och mellanmål ingår
Kostnad: 350 kr
Att ta med: Dricksflaska, bar/frukt, mobilkamera, putter och 3 bollar
Anmälan: Öppnar 24 okt kl 16.00 Tryck här.  (max 48 platser) ”Först till kvarn...”

 

_______________________________________________________________________________________________

Genomförda aktiviteter:

Golfgrabb STHLMs Höstscramble 2018

För tredje året i rad arrangerar vi Golfgrabb STHLM:s Höstscramble på Jarlabanke GK den 13 oktober. Tävlingen är öppen för ALLA mellan 10 och 15 år med Golf-id. Vi kommer att dela upp i 2-mannalag  och spela scramble på 18-hålsbanan (Kombislingan: 9 hål på Prästgårdsbanan och 9 hål på Skogbergabanan). Det går även att anmäla sig som ett par/lag, tillsammans med en kompis eller med en förälder.

Tävlingen spelas under trevliga former och efter spel blir det korvgrillning (vi tänder grillen – ta med egen korv med bröd) och prisutdelning. Alla får pris.

Träffen leds av Fredrick Andréason, golfinspiratör och PGA Professional. Alla är varmt välkomna!

För vem: ALLA grabbar 11-15 år med golf-id
Var: Jarlabanke GK
När: Lördag 13 september 2018
Tid: kl. 10:30 Kanon start kl.11.00
Kostnad: 150 kr
Utrustning: Kläder efter väder, golfutrustning, lite mellis & vattenflaska
Anmälan: Tryck här.

Först till Kvarn”-principen gäller, vi har 48 platser till denna träff

Du behöver inte ha varit med på tidigare träffar i år för att deltaga. 

Training Camp V Söderby Golf

Hej!

Vi hoppas att du har haft ett fint sommarlov med mycket golf!

Du är inbjuden till nästa Golfgrabb STHLM-träff.

Under Training Camp V besöker Golfgrabb Sthlm Söderby GK där vi bjuder på en fullspäckad heldag där du bl.a. kommer att få träna på slag från tee, köra golffys, och så blir det några utmanande chip-/puttövningar där vi väver in strategi och mentala bitar kring närspel.

Föräldrar är varmt välkomna att vara med under hela dagen!
Vi behöver alltid några extra ledare. Anmäl ditt intresse till Maria på förbundet.

Instruktörer:
Ronnie Andersson
 - PGA Pro
Fanny Bylund– Fystränare

För vem:ALLA grabbar 11-15 år (tävlingsvana, golf-id)
Var:Söderby Golfklubb, Uppsala
När: Söndag  23 september 2018
Tid: kl. 09:00-ca 15:00 samling kl. 08:45
Lunch: Sportlunch ingår
Kostnad: 300 kr
Utrustning: Kläder efter väder, golfutrustning, lite mellis & vattenflaska
Anmälan: Tryck här.

Först till Kvarn”-principen gäller, vi har 24 platser till denna träff

Under Golfgrabb STHLM-träffen den 23 sep på kommer du att få att träna med duktiga golf- & fystränare från gymnasiet i Uppsala och känna på atmosfären och träningen som den kan se ut en dag på ett golfgymnasium. Söderby GK fungerar som daglig träningsbas för såväl RIG- som NIU-gymnasiet i Uppsala. 

Just nu går du i grundskolan och när du om några år börjar gymnasiet finns det på flera orter i Sverige fina möjligheter att kombinera skola och golfträning på högsta nivå. Under hösten i 8an söker man till golfgymmnasium. 


Golfgrabb STHLM är Stockholms Golfförbunds breddsatsning med kvalité som vänder sig till pojkar 11-15 år, oavsett spelnivå. Genom Golfgrabb STHLM vill Golfförbundet i Stockholm stödja och ge fler en chans att förkovra sig inom golfen och med inspiration och stimulans få fler att; träna, tävla och få kompisar över klubbgränserna – Utveckling – Glädje – Gemenskap!

25 augusti – Golfgrabb STHLM – ”Vässa dina drivar, sätt slag mot green närmare hål och sänk fler puttar!”

Golfgrabb STHLM bjuder in till Training Camp IV

Välkommen till en heldag med Golfgrabb STHLM där du kommer att få träna mycket golf, ha kul och träffa gamla och nya kompisar från andra Stockholmsklubbar. Under dagen tränar vi bl.a. på att sätta bollen i spel, komma nära flaggan och sänka fler puttar.

Instruktörer:
Dennis Heith - PGA Pro på Ekholmsnäs Golf Lidingö


För vem: ALLA grabbar 11 – 15 år (viss tävlingsvana, golf-id).

När: Lördagen 25 augusti kl. 09.00-16:00

Var: Ekholmsnäs Golf Lidingö

Kostnad: 300 kr (lunch ingår). Betalas via Swish 123 149 9607 eller BG 752-4705 senast 1 augusti för att försäkra dig om en plats.
Utrustning: Kläder efter väder, golfutrustning, lite mellis & vattenflaska.

Föräldrar: Välkomna att närvara under dagen. Golfgrabb STHLM behöver alltid extra ideella ledare på plats för enklare göromål runt stationerna.
Anmälan: ”Först till Kvarn!” - 48 platser – TRYCK HÄR


Golfgrabb STHLM är Stockholms Golfförbunds breddsatsning med kvalité som vänder sig till pojkar 11-15 år, oavsett spelnivå. Genom Golfgrabb STHLM vill Golfförbundet i Stockholm stödja och ge fler en chans att förkovra sig inom golfen och med inspiration och stimulans få fler att; träna, tävla och få kompisar över klubbgränserna – Utveckling – Glädje – Gemenskap!

 

28 juni Golfgrabb STHLM Training Camp III "Träna på att tävla"

Golfgrabb STHLM är inne på sitt tredje verksamhetsår och intresset från unga golfspelande grabbar i distriktet har varit enormt med många fulltecknade träffar. Bredd med kvalitet- verksamhet på distriktsnivå över såväl ålders- som klubbgränser, oavsett spelnivå.
Vi välkomnar grabbar mellan 11-15 år till samtliga träffar!

Den 28 juni är du välkommen till Jarlabanke GK där temat för dagen är "Träna på att tävla" – en  träff där vi tror att du får ut mest av träffen om du är i början av tävlingstrappan och har eller ska spela tävlingar på de första nivåerna i tävlingstrappan såsom Mini Tour,Rookie Tour,Teen Tour Firsteller Lilla Stockholmsligan,eller vill börja spela riktiga tävlingar högre upp i tävlingstrappan.

Vi tränar på att tävlapå banan genom att spela i par i olika spelformer och lär oss även hur man förbereder sig infören tävling.
LÄNKAR: Föräldrar kan stötta barnoch ungdomarpå tävlingar.
 
Instruktör: Fredrick Andréason- PGA Pro, tränare på Sollentuna GK och Jarlabanke GK och förhoppningsvis bistår någon av våra distriktsdomare.

För vem: Golfgrabbar mellan 11-15 år som vill tävla i golf/precis börjat tävla
När: Torsdagen den 28 juni kl. 13:00-16:00 (OBS: vi erbjuder fritt spel på banan mellan 10:00-12:00 innan den ordinarie verksamheten startar 13:00. Observera att förmiddagens spel bygger på att föräldrar är på plats.)
Var: Jarlabanke GK, Prästgårdsvägen 33, Täby
Kostnad: 200 kr
Anmälan: Först till kvarn! 48 platser: Tryck här.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

15 juni Golfgrabb STHLM Training Camp II och Fystester II

15 juni 2018 Golfgrabb STHLM – Training Camp II

När du börjar gymnasiet finns det på flera orter i Sverige fina möjligheter att kombinera skola och golfträning på högsta nivå.

Under Training Camp II besöker Golfgrabb Sthlm en av Golf Uppsalas två anläggningar – Söderby GK, vilken fungerar som daglig träningsbas för såväl riksidrottsgymnasiet som NIU-gymnasiet i Uppsala.

Du kommer att få att träna med tränare från RIG och känna på atmosfären och träningen som den kan se ut en dag på ett riktigt golfgymnasium.

Vi bjuder på en fullspäckad heldag på fina Söderby GK där du bl.a. får; Köra golffys och prova på en fysscreening (rörlighet/flexibilitet), träna slag från tee och så blir det några utmanande chip-/puttövningar där vi väver in strategi och mentala bitar kring närspel.

Föräldrar är varmt välkomna att vara med under hela dagen! Under lunchen finns Ronnie Andersson( RIG Uppsala) och ev. Fredriks Hedlund (NIU Uppsala) tillgängliga för frågor kring Golfgymnasium och hur det funkar.

Instruktörer:
Ronnie Andersson
 - PGA Pro, tränare på Riksidrottgymnasiet RIG i Uppsala.
KG Nissén - SWGT Performance Team, fystränare och sjukgymnast.
Fredrik Hedlund – PGA Pro, tränare på idrottsgymnasiet NIU i Uppsala.

”Först till Kvarn”-principen gäller, vi har 48 platser till denna träff.

För vem: ALLA grabbar 11-15 år (tävlingsvana, golf-id)
Var: Söderby Golfklubb, Uppsala
När: Freddag 15 juni
Tid: kl. 08:30-ca 15:30 samling kl. 08:15
Lunch: Sportlunch ingår
Kostnad: 300 kr
Anmälan: Tryck här.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2 juni Golfgrabb STHLM Training Camp I

Lördagen den 2 juni samlas Golfgrabb STHLM på Mälarö GK Skytteholm för en heldag med träning och olika spelövningar. Vi kommer under dagen arbeta med närspel (välj rätt slag), puttning (sänk fler puttar) och range (olika bollbanor).

Instruktör under dagen: Niklas Bruzelius - PGA Pro, Instruktör på Mälarö GK Skytteholm. 

För vem: ALLA killar 11-15 år (viss tävlingsvana, golf-id)
När: Lördag den 2 juni kl. 08.30-16.00
Var: Mälarö GK Skytteholm
Kostnad: 300 kr (lunch ingår)
Anmälan: Först till kvarn! 48 platser.
Föräldrar: Boka en runda under dagen på Mälarö GK Skytteholm på  08-560 233 36.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

17 mars 2018 - Fystester del 1 och Teknik/närspel & föräldrainformation

Golfgrabb STHLM bjuder in juniorer och föräldrar till årets första träff – en heldag med FYS , Teknik/närspel & Föräldrainformation.

Under ledning av spetskompetens i Sverige inom golffys och spelarutveckling i form av KG Nissén  och Markus Otternäs träffas vi på Bosön där vi genomför golfspecifika övningar, screening, á la Landslaget och tränar teknik/närspel.

  • KG Nissén ansvarar för FYS-delen: Golfrelaterade fys- & rörlighetövningar. Fyscreeening, golfstyrka, medicinboll, spänst- och rörlighetstester och individuell översyn av separation över-/underkropp.

  • Marcus Otternäs inleder dagen med en separat 30-45 min föräldraträff där vi bl.a. tar upp; ”Så stöttar Du barn/ungdomar på tävlingar”. Vad vill man som junior höra före, under och efter tävling? Inte höra? Det blir en del värdefulla tips för en engagerad golfförälder att ta del av!

  • Marcus Otternäs ansvarar även för Teknik/närspels-delen: Under teknikdelen (teori & praktik) får juniorerna träna på att filma sin sving,  ge sig på en svingförbättring och uppmärksamma den i kameran. Vi går igenom några bra inomhusövningar. Teoribiten handlar om att inte ha bråttom och att lära sig lite om olika mål (vad/varför; Processmål – Prestationsmål - Resultatmål).

Föräldrar är varmt välkomna att hänga med under hela dagen!

Instruktörer:
KG Nissén - SWGT Performance Team, fystränare och sjukgymnast.
Markus OtternäsSwedish Golf Team. Tidigare Pro på Arninge, numera verksam på NIU i Åtvidaberg och med ansvar för Swedish Golf Team ”Pojkar Framtid”.

För vem: ALLA killar 11-15 år (viss tävlingsvana, golf-id)
När: lördagen 17 mars  kl. 08.30-16.00
Var: Idrottshallen Bosön
Kostnad: 300 kr (lunch ingår)
Anmälan: Först till kvarn! 48 platser. Tryck här.

/ Golfgrabb STHLM Crew