Golfgrabb STHLM

Golfgrabb STHLM är en satsning av Stockholms Golfförbund som vänder sig till pojkar i mellan 11-15 år. Genom Golfgrabb STHLM vill Golfförbundet i Stockholm stödja och ge en chans till fler att förkovra sig inom golfen och med inspiration och stimulans få fler att träna, tävla och få kompisar över klubbgränserna.

Vi arrangerar träffar under perioden februari till oktober, alltid med en kvalificerad tränare/coach på plats. För anmälan och mer information om grabbträffar år 2020 klicka här!

Gemenskap och spelglädje

Genom att aktiva tidigt får träffa likasinnade kan de bygga en trygghet och ett nätverk för att ta steget att börja eller fortsätta tävla i golf. Ibland saknas jämnåriga spelare på den egna klubben och på det här sättet vill vi bygga kompisbroar över klubbgränserna. Det sociala och lekfulla är viktigt för ungdomar inom alla sporter, så även inom golfen!

Ett antal Golfgrabb STHLM-träffar är planerade under 2018 med såväl träning och föreläsningar som andra aktiviteter. Träffarna syftar till att förutom inspiration, kvalitet och spelarutveckling också ge gemenskap och nya golfkompisar. Vissa träffar bjuder vi in både spelare och föräldrar.

Spelare i Golfgrabb STHLM träffas regelbundet under hela året. Varje träff sker under ledning av förbundets tränare och coacher och fokuserar både teoretiskt och praktiskt på specifika områden som är viktiga för golfspelare. Specifik fysisk träning, vilken kost som gynnar uthållighet och hur den mentala biten kan utvecklas är några exempel på vad träffarna kommer innehålla.

Kriterier som spelaren bör uppfylla

  • Du har golf-id, deltar i hemmaklubbens träningsverksamhet för juniorer och tävlar regelbundet eller vill börja spela riktiga golftävlingar.
  • Exempel på tävlingar du kanske spelat: SGDF Mini Tour, SGDF Rookie Tour, Skandia Tour First SGDF (numera Teen Tour) eller på högre nivå.
  • Du är 11-15 år gammal.

Ansvarig ledare för Golfgrabb STHLM

Fredrick Andréason
fredrick.a@pgasweden.com

 

 

Bra material för föräldrar och ledare

Här vill vi ge tips på hur du på bästa sätt kan stötta våra juniorer på bästa sätt:

Så stöttar du barn på tävling

Så stöttar du ungdomar på tävling