Golfgrabb STHLM - 17 nov 2018 – FYS III och TEKNIK/Puttning
När höstmörkret faller och banarbetarna börjar stänga våra fina banor för året är det dags att börja planera inför säsongen 2019. Golfgrabb STHLM vill uppmuntra till vinterträning och vi träffas på anrika Bosön för årets sista träff och samtidigt kick-off inför 2019. Fokus under vinterträffarna är FYS samt någon form av teknikträning, denna gång puttning.


Bosön är idrottens kraftcentrum. Här satsar elitidrotten med utbildningar, tester och träning. Hit kommer idrottsföreningar för att träna och inspireras - en unik mötesplats för utveckling och växande i idrottens miljö Inspireras av den aktiva miljön.

Fys-/rörlighetsträning är bra för allmänt välmående, orka med skolan och avgörande för att kunna slå bollen längre och rakare – och hålla sigskadefri! Alla kan vara med oavsett bakgrund eller spelnivå/erfarenhet och det kan vara bra att komma igång med fysen med stöd och bra tips från erfarna tränare.

Inomhusträning under vintern i golfhallar är ett bra tillfälle att träna på golfens vanligaste slag, puttning. Att träna puttning går att variera i det oändliga. Du kommer att få med dig några bra övningar du kan genomföra på egen hand eller tillsammans med kompisar.

Instruktörer

  • KG Nissén (fystränare och sjukgymnast) ansvarar för FYS.
    Golfrelaterade fys- & rörlighetövningar. Fyscreeening, golfstyrka, medicinboll, spänst- och rörlighetstester och individuell översyn av separation över-/underkropp. Du kan läsa mer om KG på SWGT Performance Team

  • MartinPettersson (PGA Pro) ansvarar för TEKNIK/Puttning.
    Du får tips och övningar som berör grunderna till bra puttning; bollstart och längdkontroll. Martin fungerar som tränare vid Riksidrottsgymnasiet i Uppsala och har bl.a. puttning som specialitet.

  • Föräldraledare från Golfgrabb STHLM.

Anmälan

För vem: ALLA grabbar 11-15 år (viss tävlingsvana, golf-id)
Var: Friidrottshallen, Bosön
När: Lördag den 17 nov
Tid: kl. 09:00-ca 15:00, samling 08:30
Lunch: Sportlunch och mellanmål ingår
Kostnad: 350 kr
Att ta med: Dricksflaska, bar/frukt, mobilkamera, putter och 3 bollar

  Anmälan  
 
Hittills anmälda