SGDF Skandia-Tour Order-of-Merit 2017

Årets final hölls på ett Täby GK i strålande skick. Det stora flertalet av de uttagna spelarna valde att bekräfta sitt deltagande och kom till start på lördagmorgonen. Dimman hade precis släppt och det var endast 4-5 grader varmt ute. När 2,5 timmars startfält med golfare var ute på banan så kom också solen och hälsade på. Då sista boll med pojkar kommit in så stod vi inför ett särspel mellan kompisarna  Isac Jacobsson, Haningestrand och Niklas Nolkrantz från Husby Österhaninge. På första hålet vann Isac duellen och tog hem segern i tävlingen för dagen. På flicksidan så vann Mathilda Orring  från Djursholms GK med tre slag över Nora Sundberg från Stockholms GK.

Det om själva tävlingen. Huvudmålet för dagen var dock att kora 2 st Order of Merit segrare, dvs vilka två spelare har varit bäst över hela säsongen.

På flicksidan har Nora sundberg varit högt på listan hela säsongen. Inför tävlingen skilde det 19 poäng till närmaste spelare. Med en 2a placeringen i tävlingen och ytterligare 17 poäng till order of merit så vann Nora Sundberg.

1) Nora Sundberg Stockholms GK
2) Alicia Roth Upsala GK
3) Iza Stålevi, Ågesta GK. 

På pojksidan så förändrades ställningen i och med resultatet i tävlingen.  William Ramstedt från Wermdö G & CC ökade på med 11 poäng och knep därigenom slutsegern i Order-of-Merit.

1) William Ramstedt, Wermdö G & CC
2) Aron Svensson-Tjänder, Stockholms GK
3) Elias Nordström, Bro-Bålsta GK

Stort Grattis önskar vi från Stockholms golfförbund!

Kommentarer

Fler artiklar