SGDF Future League

SGDF Future League (FL) är en matchspelserie för klubblag som startades 2011 för att ge flera juniorer chansen att spela matchspel i lagform på liknande sätt som JSM Klubblag. Avsikten är att komplettera JSM Klubblag för klubbar som inte kan ställa fulla JSM lag samt att ge flera spelare möjlighet att spela lagmatcher i klubbar med JSM lag. FL genomförs som poolspel och slutspel (Future League Playoff) och följer SGFs statuter för JSM Klubblag och Skandia Tour samt de kompletterande statuter beskrivit här. Tävlingen är öppen för alla lag som uppfyller kriterierna nedan.

Lag: Ett lag består av minst 4 högst 6 spelare födda 1997 eller senare. I laget måste 1 spelare av motsatt kön ingå. Spelarna får byta mellan spelomgångar. Spelarna måste ha officiell handicap. Spelformatet är företrädesvis en mixed foursome samt två valfria singlar. Lagkaptenerna kan komma överens om att flickorna spelar singelmatcher. I så fall blir spelformatet en valfri foursome match, en flick singel match, och en valfri singel match. Kan lagkaptenerna inte komma överens gäller: en mixed foursome och två valfria singlar. 
Matcherna spelas utan hcp. Man bör undvika använda samma spelare som i JSM Klubblag. Det är ok att nyttja en eller flera spelare i olika lag så länge de representerar samma klubb.

Anmälan: Anmälan ska göras senast den 18 april.  Anmäl Ert lag här:

SPELDAGAR
Poolspelet avgörs den 27-28 juni på utsedd klubb vilken meddelas i samband med lottningen.
Playoff  I & II spelas den 9-10 augusti på Huvudstaden, Lindö Park.

TD Playoff 2 är: Berndt Lundberg, SGDF

Ansvarig SGDF: 
Lasse Jäderfeldt
072-525 8443
lasse@jaderfeldt.se

Statuter

I nedan fil hittar du fullständiga statuter för Future League.