Ansökan

Ansökan

Hej Golfungdomar, 

Det är dags att söka till Golfteam STHLM 2017/2018 för dig som är född 2002 och 2003, dvs som under nästa år fyller 15 eller 16 år. 

Golfteam STHLM är en kompletterande verksamhet för Stockholmsdistriktets lovande golfjuniorer i åldern 15-16 år med inriktning mot toppen.

I verksamheten ingår coachning, utbildning och träning inom de mest väsentliga områdena i ämnet golf. Golfteam STHLM är en av flera vägar till Golfgymnasium, Landslagen och är spetsen i Stockolmsdistriktets juniorverksamhet.

De kriterier som vi bedömer ansökningarna efter är bl.a följande: 

- Du skall delta aktivt och regelbundet i klubbens juniorverksamhet och träningar

- Du skall ha tävlingserfarenhet Skandia Tour, helst Future eller Elite och JMI  

- Vi tittar på åldersranking, snittscore och antal spelade rankinggrundande tävlingar

- Då din hemmatränare kan komma att involveras i vissa delar av verksamheten så önskar vi att du bifogar din tränares vitsord tillsammans med din ansökan.  

Ansökan skall vara SGDF tillhanda via mail senast måndagen den 21 augusti.   

Uttagningen beräknas vara klar den 31 augusti då antagna spelare meddelas via mail.

Golfteam STHLMs utbildning pågår under en två-årsperiod med en progression av innehållet mellan år 1 och år 2. Som medlem i Golfteam STHLM så kommer du också erbjudas plats i SwGT/SGF Supercamp som har läger och träning med övriga distrikt och spelare 2-3 ggr per år. Läs mer om SwGT/SGF Supercamp.

Vi kommer att genomföra ca 8 träffar per år, samt några extra aktiviteter mot en separat avgift såsom Supercamp, 3D Svinganalys med Trackman och SAM Puttlab. 

Antalet deltagare fördelas 40/60 mellan flickor och pojkar. 

De som deltagit i Golfteam STHLM år 1 kommer alltid att få en förfrågan om att behålla sin plats i Golfteam STHLM även år 2.

Avgiften är 3600 kr/år och verksamheten pågår under oktober till september. Vi börjar med en lägerhelg och i november har vi en träff med fystester och därefter en träff i månaden under januari till maj/juni där tävlingssäsongen tar vid och sen avslutar vi säsongen med en utvärdering- och uppföljningsträff i september. 

Exempel på ämnen som kommer beröras: Sving, närspel, puttning, målsättning, statistik, tävlingsplanering, inspel, fys, screening. 

Mvh SGDFs Idrottssektion 

Ansökan

Ansökan skall vara SGDF tillhanda via mail senast måndagen den 21 augusti.

Tryck här för ansökan.