Grabbträffar 2019

Golfgrabb STHLM är Stockholms Golfförbunds breddsatsning med kvalité som vänder sig till pojkar 11-15 år, oavsett spelnivå. Genom Golfgrabb STHLM vill Golfförbundet i Stockholm stödja och ge fler en chans att förkovra sig inom golfen och med inspiration och stimulans få fler att; träna, tävla och få kompisar över klubbgränserna Utveckling – Glädje – Gemenskap

Här hittar du information och anmälningslänkar till samtliga träffar för Golfgrabb STHLM 2019

Det är fristående träffar där man anmäler sig till de träffar man vill vara med på, ingen uttagning efter spelnivå/hcp utan ”Först till Kvarn”gäller. Agendan för 2019 är under framtagande och kan komma justeras.

# Aktivitet                                                     När Var Antal platser
1 Teknik/Tekniska hjälpmedel med TrackMan 2-3 Feb Golflab 24
2 FYS -  uppföljning av höstens aktivitet 9 Mars Bosön 48
3 Training Camp I Maj   48
4 "Träna på att tävla" Maj Jarlabanke 48
5 Training Camp II Juni   48
6 Lilla Stockholmsligan - Golfgrabb kommer ha eget lag Maj-Aug   12
7 Besöka svenska golftouren 6 juli Åda GK 24
8 Training Camp III Aug   48
9 Training Camp IV (inkl övernattning) Sept   30
10 Höstscramble 12  oktober Jarlabanke 48
11 Fys och Vinterträning Nov-Dec   48

Golfgrabb 3 Feb

Den 3 februari har du chansen att - tillsammans med Golfgrabb STHLM - lära dig grunderna i TrackMan och hur du kan använda informationen för att förbättra ditt spel och göra din träning roligare.

Träffen kommer att ledas av Martin Pettersson som är tränare på Riksidrottsgymnasiet i Uppsala och som dagligen använder TrackMan för att utveckla landets bästa juniorer.

Träffen genomförs i Golf Lab STHLM´s lokaler i Sollentuna https://www.golflab.se/som har fyra simulatorer. Vi delar upp oss i mindre grupper med totalt åtta grabbar i varje grupp och genomför totalt 3 pass, 08-09:30, 09:30-11:00 och 11:00-12:30.

För att alla ska få ut så mycket som möjligt av dagen kommer vi dela upp grupperna efter spelförmåga och kan därför inte garantera vilken tid som varje spelare kommer att tilldelas. Vill ni dock spela med en kompis så ange det i anmälan så fixar vi det.

För de föräldrar som vill testa att använda TrackMan och lära sig mer om de värden som produkten ger kommer en simulator att finnas tillgänglig när grabbarna tränar med Martin.

Vad är TrackMan?

TrackMan är ett revolutionerande träningshjälpmedel inom golfindustrin som nu är standard ute på alla världens tourer och används flitigt av världens bästa spelare.

TrackMan har en inbyggd radar som med avancerad teknik mäter hur klubba och boll rör sig. Den mäter hur klubban rör sig från knähöjd i nersvingen till knähöjd i uppsvingen och den mäter bollens flykt hela vägen tills den landar. Då får vi värden som vi sedan kan använda för att jobba med sving teknik och utprovning av nya klubbor. För vidare information se dess två filmer på youtube

https://www.youtube.com/user/TrackManGolf

https://www.youtube.com/watch?v=0qd3MmBleKc

För vem: ALLA grabbar 11–15 år (viss tävlingsvana, golf-id).
Var: Golf Lab STHLM, Turebergs allé 2, https://www.golflab.se/ 
När: Söndagen den 3 februari
Tid: 3 pass under dagen: 8-9:30, 9:30-11:00 eller 11:00-12:30. Vi återkommer senast 1 vecka innan med exakt vilken tid det blir för just dig.
Att ta med: Golfutrustning (golfbagen) inkl rena inomhusskor

Kostnad: 350 kr
Anmälan: Fullt!